Beköszöntő


     Újabb fordulópontra érkezett a Pest Környéki Madarász Kör (PKMK) és ennek okán lapja, a Füzike is.
    Az októberi tisztújító közgyűlésen alapvető változásokat eszközöltünk a PKMK alapszabályán, kibővítettük és megváltoztattuk az elnökséget, melynek tagjai Horváth Gábor (elnök), Szinai Péter (titkár), Albert László, Gombár Zsófia, Molnár István Lotár, Selmeczi Kovács Ádám és Sevcsik András (elnökségi tagok) lettek.
    Egyesületünk támogatottsága ezévben eddig 0 Ft volt, ám - a Környezetvédelmi Minisztérium által - nemrég kiírt közcélú pályázaton jelentős összegeket sikerült nyernünk különböző programjainkra, ezek között a lap fenntartására is.
    A következőkben áttekintést adunk a PKMK jövőbeni programjainak alakulásáról, illetőleg a lapot érintő tartalmi és formai változásokról.     A fenti programok zöme folyamatosan zajlik; továbbra is várjuk tagjaink és szimpatizánsaink részvételét. Az említettek mellett alkalmi madarászataink és természetvédelmi akcióink is lesznek, melyekről elsősorban szerdai összejöveteleinken, a PKMK Internetes levelezőlistáján és honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.
    A szerkesztők elgondolása szerint a Füzike tartalmi és formai változásokra szorul, hogy hatékonyabban szolgálja a PKMK tagjai és az ország számos pontjáról érdeklődő előfizetők tájékoztatását.
    A látható formai változások mellett elköteleztük magunkat a Dunakanyar természetvédelmi helyzetének bemutatása mellett, melynek okán nem csak madártani témájú írások fognak napvilágot látni a lapban.
    Tervezzük az élővilág egyéb csoportjainak bemutatását is, persze csak korlátozott mértékben és módon. Mindamellett lapunk arculata továbbra is elsődlegesen madártani marad.
 

Selmeczi Kovács Ádám - Horváth Gábor